Paraffinos kézápolás és lábápolás

Mi is az a paraffin?

A paraffint ma már nemcsak a gyógyászatban, és egészségügy területén alkalmazzák, hanem a szépségápolás területén is hasznos kiegészítője a szolgáltatásoknak.

A paraffin hétköznapi nevén a viasz, mely tiszta formában fehér színű, szagtalan, viaszos tapintású, szilárd anyag, mely hő hatására folyékony halmazállapotúvá olvad.

A paraffin kiváló hőtároló tulajdonságának köszönhetően a kézápolás és lábápolás során az erek a hő hatására tágulnak, fokozódik a vérkeringés, puhítja a repedezett száraz bőrkeményedéseket, és táplálja a száraz bőr felszínét. A paraffin kezelésnek köszönhetően a bőr kötőszöveti szerkezete lazul, a száraz, repedezett bőr puha tapintású lesz. Kiválóan alkalmas a lábápolás területén a sarok repedés regenerálására is!

A paraffinos kézápolás, lábápolás menete

Paraffinos kézápolás és lábápolás

1. Bőrfertőtlenítés

A paraffinos kézápolás / lábápolás megkezdése előtt kézápolás során az ékszereket eltávolítjuk. Fertőtlenítő folyadékkal kezelem a kezelt bőr felületét.

Paraffinos kézápolás és lábápolás

2. Bőrfelszín előkészítése

A kezelni kívánt területet, kéz- vagy lábfej területét bőrradírral és hidratáló tápláló krémmel enyhén masszírozó mozdulattal előkészítem. A bőrradírral az elhalt hámsejteket eltávolítom, a speciális krémmel a hatóanyagok felszívódását elősegítem. A bőr pólusai a meleg hő hatására kitágulnak, így a hatóanyag bőrbe való felszívódása gyorsul.

Paraffinos kézápolás ára

3. Paraffinba mártás

A kezelt kéz vagy lábfej területét felváltva 2-3 alakalommal a kéz-meleg paraffinba helyezem, ügyelve, hogy a kezelendő területet a paraffin ellepje és beborítsa.

A paraffinos kézápolás során a tenyerünket nyitott ujjakkal helyezem a paraffinba, kiemelés után 2-3 másodperces várakozás után a folyamatot 2-3 alkalommal megismétlem, úgy, hogy az ujjbegytől a tenyér felső ívéig, csuklóig befedje.

Paraffinos kézápolás hatásai

4. Frottír kesztyű/lábtyű felhelyezése

A paraffinba merülést követően nylon kesztyűt / zsákot helyezek a kezelt területre, melyet egy vastag frottír kesztyűvel / lábtyűvel fedek.

Paraffinos kézápolás hatásai

5. Pihentetés

A két kesztyű együttes hatásának köszönhetően kihasználjuk a paraffin jó hőmegtartó tulajdonságát, így a kezelt területet 20-30 percig pihenni hagyjuk.

Paraffinos kézápolás és lábápolás

6. Kesztyűk és paraffin eltávolítása

A kesztyűket és a paraffint 20-30 perc elteltével lassú, óvatos mozdulatokkal eltávolítom a kezelt területről.

Paraffinos kézápolás ára

7. Kezelés befejezése

A paraffinos kézápolás / lábápolás utolsó lépéseként a kihűlt paraffin eltávolítása után a kezelt területet hidratáló krémmel átmasszírozom.

Mikor ajánlott a paraffinos ápolás?

  • Sok fertőtlenítő szárítja és roncsolja a bőr felső rétegét, melytől érdes és repedezett lesz.
  • Nyáron, amikor a sarok nagyon hamar kiszárad és gyakran ki is repedezik.
  • Ősszel és télen, amikor a hideg levegő szárítja a bőrünket.
  • Idősebb korban, hiszen ekkor a bőr megfeszül és elvékonyodik, így kiszáradhat, berepedezhet.
  • A házimunka, kertészkedés, fizikai munka, de ha irodában dolgozunk a papír is szárítja a bőrünket.

Mennyi ideig tart a kezelés?

Egy paraffinos kezelés kb. 20-30 percet vesz igénybe.

A kezelést heti 1 alkalommal kúraszerűen ajánlom, ezzel a gyakorisággal elérjük, hogy a kezelt terület hidratált, ápolt, puha kellemes tapintású legyen.

A paraffinos kézápolást / lábápolást manikűr vagy pedikűr után érdemes alkalmazni.

FIGYELEM! Beteg, gombás felületet nem helyezünk paraffinba.