Tartós otthoni körömlakkozás
Categories
Körömlakkozás

Tartós körömlakkozás otthon

Tartós körömlakkozás otthon? Olvasd el, mire kell figyelni az otthoni körömlakkozás során, és te is tartós körömlakkot készíthess magadnak. Van pár vendégem, akik a géllakk mellett a hagyományos körömlakkot is kedvelik, de sokan nem tudják, mivel tolhatják ki a lakkuk tartósságát. Egy pár apró trükk és praktika, amivel hosszabb ideig megmaradhat a hagyományos körömlakk a kezünkön.

A helyes körömlakkozás menete

  1. Miután manikűrözted a körmeidet, és kialakítottad a kívánt formát, a körmöd felületét alaposan dolgozd át egy tömbpolírozóval, hogy zsírmentes legyen, és jól tapadjon rajta a körömlakk.
  2. A helyes körömlakkozás második lépése az alapozás. Alapozás alatt azt értem, hogy egy jó minőségű alaplakkal a körmöd felszínét kiegyenlítjük a barázdáktól, és egyben védelmet is nyújt a sötétebb lakkok okozta elszínezéstől. Én a Moyra 0-s alaplakkját szeretem, mert mire a 10. ujjhoz érek, az első szépen megszárad, és nagyon jól lehet a felületén dolgozni. Garantálom, hogy nem fog pikkelyszerűen lejönni a körmödről.
  3. A színes körömlakk felvitele. Biztosan tapasztaltad már, hogy a színes körömlakkoknak közül az egyiknek sűrű, míg a másiknak hígabb, vizesebb az állaga. Azért hogy, szép telt színt érjünk el, szinte kivétel nélkül minimum 2 rétegben érdemes dolgozni a körömlakkal. Nem ettől fog tovább megmaradni a körmünkön. A kevésbé gyakorlottabbak várjanak az első réteg után egy kis időt a száradással, hogy ne ráncosodjon be a körömlakk.
  4. Ha az eddigi műveletekkel végeztél, és vártál egy kis száradási időt is, akkor bátran alkalmazhatod a fedő top coat-ot. Ez nagyon fontos lépés, ez fogja meghosszabbítani a körömlakkod élettartamát, és ettől lesz tartósan magas fényű a körömlakkod. Én a fedő körömlakkból  Perfect Nails Sec’n Dry, és a Crystal Nails Deffender fedő körömlakkokat használom.

 

Tartós körömlakkozás otthon

Ha követed a lépéseket, a tartós körömlakkozás otthon is elvégezhető. Lehet, hogy elsőre soknak tűnik a rétegek száma, és tartasz attól, hogy vastag lesz a körmödön a körömlakk, de egy jó minőségű körömlakk esetében ez nem lehet probléma. Ha betartod a fenti folyamatot, azzal a körömlakkod élettartamát tudod meghosszabbítani, így 2 nap után sem pattogzódhat le olyan könnyen, még mosogatás során sem.

Ha mégis úgy döntesz, hogy inkább szakemberre bízod a körmöd elkészítését, várunk szeretettel a Szépségbarlangban, Budapesten, az V. kerületben.

Információ és bejelentkezés: +36 30-825-5027