Tartós körömlakkozás otthon

Tartós körömlakkozás otthon? Olvasd el, mire kell figyelni az otthoni körömlakkozás során, és te is tartós körömlakkot készíthess magadnak. Van pár vendégem, akik a géllakk mellett a hagyományos körömlakkot is kedvelik, de sokan nem tudják, mivel tolhatják ki a lakkuk tartósságát. Egy pár apró trükk és praktika, amivel hosszabb ideig megmaradhat a hagyományos körömlakk a kezünkön.

A helyes körömlakkozás menete

  1. Miután manikűrözted a körmeidet, és kialakítottad a kívánt formát, a körmöd felületét alaposan dolgozd át egy tömbpolírozóval, hogy zsírmentes legyen, és jól tapadjon rajta a körömlakk.
  2. A helyes körömlakkozás második lépése az alapozás. Alapozás alatt azt értem, hogy egy jó minőségű alaplakkal a körmöd felszínét kiegyenlítjük a barázdáktól, és egyben védelmet is nyújt a sötétebb lakkok okozta elszínezéstől. Én a Moyra 0-s alaplakkját szeretem, mert mire a 10. ujjhoz érek, az első szépen megszárad, és nagyon jól lehet a felületén dolgozni. Garantálom, hogy nem fog pikkelyszerűen lejönni a körmödről.
  3. A színes körömlakk felvitele. Biztosan tapasztaltad már, hogy a színes körömlakkoknak közül az egyiknek sűrű, míg a másiknak hígabb, vizesebb az állaga. Azért hogy, szép telt színt érjünk el, szinte kivétel nélkül minimum 2 rétegben érdemes dolgozni a körömlakkal. Nem ettől fog tovább megmaradni a körmünkön. A kevésbé gyakorlottabbak várjanak az első réteg után egy kis időt a száradással, hogy ne ráncosodjon be a körömlakk.
  4. Ha az eddigi műveletekkel végeztél, és vártál egy kis száradási időt is, akkor bátran alkalmazhatod a fedő top coat-ot. Ez nagyon fontos lépés, ez fogja meghosszabbítani a körömlakkod élettartamát, és ettől lesz tartósan magas fényű a körömlakkod. Én a fedő körömlakkból  Perfect Nails Sec’n Dry, és a Crystal Nails Deffender fedő körömlakkokat használom.

 

Tartós körömlakkozás otthon

Ha követed a lépéseket, a tartós körömlakkozás otthon is elvégezhető. Lehet, hogy elsőre soknak tűnik a rétegek száma, és tartasz attól, hogy vastag lesz a körmödön a körömlakk, de egy jó minőségű körömlakk esetében ez nem lehet probléma. Ha betartod a fenti folyamatot, azzal a körömlakkod élettartamát tudod meghosszabbítani, így 2 nap után sem pattogzódhat le olyan könnyen, még mosogatás során sem.

Ha mégis úgy döntesz, hogy inkább szakemberre bízod a körmöd elkészítését, várunk szeretettel a Szépségbarlangban, Budapesten, az V. kerületben.

Információ és bejelentkezés: +36 30-825-5027